Știri

„Selfie istoric” în plenul aproape gol al Camerei Deputaţilor

Deputatul independent Remus Cernea a venit, luni, 05 decembrie 2016, la tribuna Camerei Deputaţilor, înainte ca şedinţa să fie închisă din lipsă de cvorum şi a anunţat că vrea să îşi facă un „selfie istoric”, la ultimul plen al actualului mandat, pentru a arăta că sala este goală. În această zi, deputații ar fi trebuit să voteze cererea DNA de urmărire penală în cazul lui Eugen Bejinariu (PSD).

”Este deplorabil că suntem atât de puţini. Este ultima şedinţă a actualei legislaturi, ar fi trebuit să dovedim responsabilitate, să venim la serviciu, să ne facem treaba de deputaţi pentru care am fost aleşi. Din nefericire, iată, suntem doar 50-60. (…) În parcare este plin de maşini şi am văzut foarte mulţi colegi care au venit. Probabil se dă suma forfetară, au venit să ridice suma forfetară, iar apoi au plecat”, a spus deputatul, chiar înainte ca şedinţa să fie închisă.

Candidat independent pentru Camera Deputaților, Remus Cernea a inițiat, în legislatura actuală, ”două legi privind combaterea violenței domestice, prima dintre ele fiind votată unanim de către Senat și primind avize și rapoarte favorabile la toate comisiile din Camera Deputaților și mă aștept ca plenul să adopte legea la una dintre primele ședințe din Parlamentul următor. Cea de a doua este încă într-o fază de început dar sper să urmeze același parcurs de succes. Totodată am depus amendamentul la legea electorală pentru ca femeile să fie puse pe listele electorale conform sistemului zipper, astfel încât la fiecare 3 mandate, unul dintre ele, cel puțin, să fie deținut de către o femeie. Actualmente România are un procentaj rușinos, de doar 11% femei în Parlament, de aceea este nevoie de măsuri proactive din partea partidelor și a legii pentru a echilibra lucrurile, întrucât, din slaba reprezentare a femeilor, întreaga societate are de suferit.”

Sursa:
News Ro – http://www.news.ro/politic-intern/remus-cernea-si-a-facut-un-selfie-istoric-in-plenul-aproape-gol-al-camerei-deputatilor-in-ultima-sedinta-a-mandatului-foto-1922404305022016121616069367
România Curată – http://www.romaniacurata.ro/serie-rc-remus-cernea-sunt-una-dintre-putinele-voci-politice-care-se-opun-asaltului-coalitiei-pentru-familie-ce-vrea-sa-reconfigureze-constitutia-conform-unei-viziuni-fundamentalist-religioase-homo/