Știri

Sâmbăteni – 200 de elevi suferă de frig!

Temperatura în sălile de clasă ale școlii din localitatea Sâmbăteni, comuna Păuliş, judeţul Arad, variază de la 6 la 19 grade Celsius, iar din acest motiv, elevii sunt obligați să stea îmbrăcați și să poarte mănuși.

„De dimineaţă, la prima oră, când s-a verificat de către profesorul de serviciu temperatura în sălile de clasă, ea a fost cuprinsă între 6 şi 14 grade C la etaj, la parter este destul de bine, 17-19 grade C, poate peste zi a mai crescut cu un grad, dar nu mai mult. Copiii stau îmbrăcaţi, nu toţi stau cu mănuşi, depinde, unii sunt mai călduroşi, alţii mai puţin, depinde, majoritatea stau îmbrăcaţi. Nu ştiu în acest moment câţi copii sunt acasă, pentru că nu am verificat încă absenţele, dar am avut zile în perioada asta în care am avut 38 de absenţi într-o zi, din aproximativ 200 de copii”, a declarat directorul Şcolii Generale Sâmbăteni, Cornelia Foster, pentru Mediafax.

Pentru a preveni îmbolnăvirile, Inspectoratul Şcolar Arad a permis reducerea duratei unei ore de curs de la 50 la 40 de minute, pauza fiind, în acest caz, de doar 5 minute.

Deși Primăria trebuia să asigure încălzirea clasei, soluția la care a recurs a fost montarea unor dispozitive de aer cald, improprii utilizării în spații largi cum sunt sălile de curs. Din acest motiv, instalaţia electrică a şcolii a cedat, tabloul electric al şcolii fiind avariat. Deși directorul Școlii Generale sesizase Primăria încă din vară, primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, a ignorat problema, declarând că „Sistemul este încă în probe”.

Considerăm că Inspectoratul Școlar și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului trebuie să găsească soluții urgente pentru rezolvarea încălzirii școlii și evitarea problemelor de sănătate ale copiilor.

Sursa: www.mediafax.ro