Știri

Pentru 2017, județului Vaslui îi sunt alocate sume suplimentare din bugetul public

Indicatori alarmanți privind sărăcia, abandonul școlar și riscul de excluziune socială sunt înregistrați de mai bine de un deceniu de județul Vaslui. Luând în considerare aceste aspecte, Guvernul alocă acestui județ 65 de milioane de lei la ultima rectificarea adoptată.

La sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, vor fi primite 8,38 milioane lei, din care 5 milioane vor merge către susținerea sistemului de protecție a copilului, iar centrele sociale pentru persoanele cu handicap vor avea la dispoziție 1,86 milioane de lei. Pentru învățământul preșcolar, vor fi alocați suplimentar 113.000 lei, iar cheltuielile de personal din învpățământul special vor primi 1,368 milioane lei.

De asemenea, pentru plata stimulentelor educaționale acordate copiilor din familiile vulnerabile pentru participarea lor la educația preșcolară, potrivit Legii nr. 248/2015, s-a acordat suma de 752.000 lei.

Întrucât comunele Bogdănița și Băcești sunt cuprinse în programul pilot de acordarea unei mese calde elevilor din unitățile lor școlare, conform OUG nr. 72/2016 privind acordarea de stimulente alimentare, județul va beneficia de o finanțare de 445.000 lei. La nivel național, pentru programul-pilot „Masa caldă”, este prevăzut un buget de 14,7 milioane de lei.

Mai multe detalii: www.vremeanoua.ro/
Foto: Bogdan Iurașcu