Fii voluntar în campania noastră!

Voluntarii sunt supereroii noștri! În fiecare an, peste 3000 de copii și tineri oferă din timpul, cunoştinţele, abilităţile şi entuziasmul lor pentru a ajuta copiii din programele noastre! Și tu poți participa, fie în activitățile derulate direct pentru educația și sănătatea copiilor, fie în promovarea acestei oportunități oferite viitorilor alegători de a se adresa candidaților la alegerile parlamentare.

Te așteptăm!

Cum poți contribui ca voluntar?

  • În educația copiilor

    În proiectele educaționale, participarea ta poate însemna: sesiuni informative non-formale privind drepturile copilului, utilizarea în singuranţă a internetului, combaterea violenţei etc; lecţii şi activităţi recreativ-educative cu copiii din centrele educative (copiii ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în străinătate, copiii refugiaţi şi solicitanţi de azil, copiii seropozitivi, copiii din centrele de plasament), contribuții la workshopuri și forumuri de dezbatere cu teme privind educația.

  • În sănătatea copiilor

    Implicarea ca voluntar pentru sănătate poate însemna: pregătirea ta ca peer-educator astfel încât să poți organiza activități directe de informare privind sănătatea (alimentație sănătoasă, educație sexuală, prevenirea consumului de droguri) pentru copiii din toate ciclurile de şcolaritate; implicarea în organizarea și derularea unor evenimente și campanii publice prin intermediul cărora sunt colectate fonduri pentru susținerea programului de dotare a maternităților - Fiecare Copil Contează.

  • În campania "votează pentru copii"

    Mesajele privind asigurarea resurselor necesare pentru educație și sănătate trebuie sa ajungă în număr cât mai mare la politicienii angajați în alegerile parlamentare. De aceea avem nevoie de sprijinul tău în: a) promovarea și distribuirea site-ului www.voteazapentrucopii.ro pe contul tău de pe rețelele de socializare; b) informarea celor apropiați (prieteni, colegi, rude etc.) despre oportunitatea de a se adresa candidaților și de a participa la vot pentru copii; c) organizarea de mici dezbateri sau acțiuni de promovare în școli a dreptului la educație și sănătate al copiilor și tinerilor.

De ce voluntar în campania "votează pentru copii"

Pentru a crea impact, indiferent de vârstă, prin promovarea online și offline a mesajelor campaniei, astfel încât tot mai mulți participanți la alegeri să fie orientați în exprimarea votului de importanța acordată educației și sănătății copilului de către partidele politice.

Vrei să fii voluntar salvați copiii?

Scrie un mesaj la adresa voluntar@salvaticopiii.ro care să conţină o scurtă descriere despre tine (sau CV ataşat) și un scurt răspuns la întrebarea: De ce vrei să fii voluntar?

Ne poți contacta și pe contul de Facebook al organizației www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania.

Cum poți ajuta la soluționarea problemelor

Cere partidelor să prioritizeze educația pentru copii

Cere partidelor să asigure copiilor dreptul la viață și sănătate