Implică-te

Este important să te informezi cu privire la modul în care partidele politice tratează dreptul la educație și sănătate al copiilor. Ele ne vor reprezenta în Parlamentul României și vor decide politicile social-economice ale viitorului Guvern.
Și tu poți fi vocea copiilor!


Votez pentru educația și sănătatea copiilor

Implica-te

Vocea copiilor în alegerile parlamentare

  • 37% dintre copiii români de 15 ani sunt considerați analfabeți funcționali (PISA, 2012). Educaţia este un drept şi o necesitate – copiii trebuie să meargă la şcoală, fără îngrădire și în condiții decente și de siguranță, iar autoritățile publice trebuie să garanteze şi să asigure accesul la educaţie pentru toţi copiii, fără discriminare și cu adevărat în mod gratuit.

    De aceea, vom cere împreună o schimbare rapidă în ceea ce privește finanțarea educației publice, prin alocarea a minimum 6% din PIB, astfel încât aceasta să devină una din prioritățile actuale ale Guvernului României, multiplele argumentele fiind atât de natură juridică, cât și social-economică.

  • Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore, în România. Analiza indicatorilor referitori la serviciile de sănătate asigurate copiilor, prin rețeaua publică de sănătate, și elevilor, prin intermediul cabinetelor stomatologice și medicale școlare, arată că aceste servicii sunt cronic sub-dezvoltate în raport cu numărul copiilor.

    În acest sens, devine crucială creșterea în continuare a bugetului cheltuit pentru sănătate (minimum 7%), asigurarea personalului medical în fiecare comunitate și extinderea rețelei de maternități și cabinete medicale școlare.

Cum poți ajuta la soluționarea problemelor

Cere partidelor să prioritizeze educația pentru copii

Cere partidelor să asigure copiilor dreptul la viață și sănătate