Programul de reducere a mortalității infantileSalvați Copiii România

Cu sprijinul companiilor și miilor de donatori, am reușit să dotăm 67 de maternități și secții de nou-născuți cu echipamente medicale moderne. În 31 de comunități defavorizate, am realizat informarea gravidelor şi mamelor tinere privind prevenirea îmbolnăvirilor şi respectarea regulilor de igienă și îngrijire a copiilor.

 

 

 

Rezultate și impact

În perioada 2010-2016, Salvați Copiii a ajuns în 37 de județe cu 275 de echipamente în valoare de 2.000.000 €. În urma dotărilor asigurate de noi, 24.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată.

În cadrul campaniei „Zâmbește România”, desfășurată cu suportul GSK România, 1.462 de copii din mediul rural au beneficiat de consult dentar și tratamente stomatologice.

Salvați Copiii a obținut în 2014 înființarea, în cadrul Ministerului Sănătății, a Compartimentului pentru sănătatea femeii și copilului, având ca obiectiv general îmbunătățirea politicilor pentru sănătatea femeii şi copilului.

Am organizat, în 3 ani consecutivi (2014-2016), 3 caravane de control medical al gravidelor cu echipe de medici voluntari. 163 de gravide din comunități rurale din Moldova și sudul României  au beneficiat de consultație și consiliere prenatală, ecografie morfologică de sarcină, evaluare a bunăstării fetale și pregătire pentru travaliu și alăptare.

A crescut interesul gravidelor de a efectua controale medicale regulate, iar prin informarea corectă a mamelor a crescut și numărul de copii vaccinați implicați în proiect:

  • din 2010, nu a mai existat niciun caz de mortalitate infantilă în cele 31 comunități defavorizate incluse în program;
  • 30% mai multe gravide din aceste comunități merg la ginecolog pe perioada sarcinii;
  • copiii de 0-5 ani sunt aduși la control medical periodic în proporție de 90%;
  • rata de vaccinare a crescut cu 50% în toate comunitățile monitorizate;

Dacă doriți să susțineți programul Salvaţi Copiii de reducere a mortalității infantile în România o puteți face cu un SMS lunar la 8844 cu textul „SALVEZ”, în valoare de 2 Euro.

Cum poți ajuta la soluționarea problemelor

Cere partidelor să prioritizeze educația pentru copii

Cere partidelor să asigure copiilor dreptul la viață și sănătate