Publicații

Raport alternativ - septembrie 2016

Instrument important de monitorizarea a respectării drepturilor copilului în România

Salvați Copiii a monitorizat, pe parcursul a șapte ani (2008 – 2015), respectarea drepturilor copilului, ca fundament pentru Raportul Alternativ Periodic prezentat Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului, în 3 octombrie 2016, la Geneva.

Raport Salvați Copiii 2016

Eradicarea sărăciei educaționale și materiale în rândul copiilor din Europa

Peste jumătate dintre copiii din România (51%) se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, fenomen care are consecințe grave pe termen lung, nu doar asupra copilului, ci asupra întregii societăți.

Cercetare bullying 2016

Violența între copii, în școlile din România, atinge un nivel îngrijorător

În România, 1 din 4 copii este umilit în fața colegilor, iar 3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi. Acestea sunt rezultatele primului studiu național cu privire la fenomenul de bullying în școlile românești.

Raport anual Salvați Copiii – 2015

Rezultatele Salvați Copiii într-un singur document

Împreună cu voluntarii, donatorii, susţinătorii şi stafful Salvaţi Copiii, am făcut eforturi importante să putem asigura servicii şi educaţie de calitate pentru copiii aflaţi în situaţii vulnerabile.

Analiza bugetului copiilor – 2015

”Participare și transparență pentru o mai bună asigurare a drepturilor copilului”

Alocările bugetare destinate copiilor și respectării drepturilor lor nu pot fi detectate cu ușurință în bugetul României. Studiul Salvați Copiii a avut în vedere cheltuielile pe care statul le alocă pentru educație, sănătate și asistență socială.

Învăţământul gratuit COSTĂ!

Cercetare cu privire la costurile „ascunse” din educaţie

Educaţia gratuită îi costă pe părinţi, în medie, 1.490 lei anual, iar acest fapt costă dublu statul roman, prin consecințele produse de abandonul şcolar.

Analiza serviciilor medicale - mai 2016

Analiza serviciilor medicale din secțiile de nou-născuți și obstetrică

Personal insuficient, analize vitale care nu pot fi efectuate noaptea sau în zilele de sărbătoare – acestea sunt doar câteva dintre problemele din maternitățile din România, în urma unui studiu Salvați Copiii, care a vizat 163 de unități din țară.

Studiu sociologic - 2016

Abuzul și neglijarea copiilor - caracteristici naționale

63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor și doar 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie. În mediul școlar, 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor.